Mataró converteix el port en una locomotora comercial

El port de Mataró ha enllestit el procés de remodelació adju­dicant els nous locals en una actuació que l’alcalde de la ciutat, David Bote, ha definit com la generació d’“una nova locomotora comercial” per a la capital del Maresme. En aquest cas s’han atorgat 37 noves concessions. Pel que fa a les activitats, hi haurà 16 restaurants, 7 empreses d’activitats nàutiques, 5 entitats esportives i 9 activitats complementàries. Tretze són de nova implantació.

La dignificació de l’espai portuari ha passat per la restricció del lleure nocturn i la no re­novació d’alguns locals pro­blemàtics. El recinte renovat s’obre a la ciutadania per ser un lloc de referència “al públic de dia”, afirma Margarita Díez, ­gerent de Port Mataró, ja que disposa de noves àrees infantils i zones verdes. Entre les novetats destaca l’exigència als operadors perquè adaptin l’estètica dels negocis a un disseny comú.

Una font lúdica presideix la nova esplanada de 15.000 metres amb pèrgoles per a les terrasses

Les empreses que han resistit la crisi al port de Mataró podran ampliar el negoci i consolidar les terrasses, ja que a més han presentat noves propostes conformes amb la línia renovadora que vol imprimir el consorci portuari. Així, disposaran d’un títol de fins a 25 anys que incorporarà les terrasses, una situació que ofereix als concessionaris més seguretat jurídica i econòmica per recuperar la inversió feta. De 96 locals se n’han cobert 90, cosa que es considera tot un èxit en època de crisi.

Entre els locals oberts hi ha 16 restaurants que convertiran el port en un eix gastronòmic, amb una oferta molt diversificada. A part de la tradicional cuina mediterrània d’arrossos i peix, hi haurà cuina caribenya, japonesa i de fruita fresca. Més enllà de la gastronomia s’instal·laran una enginyeria, una representació d’esportistes professionals, una oficina de disseny d’interiors, un bufet d’advocats, un supermercat i una barberia, tots enfocats a donar servei a les 1.080 embarcacions amarrades. Entre les autoritzacions només hi ha dos bars musicals que estan obligats a aturar l’activitat a les tres de la matinada.

Les activitats nàutiques també agafen un altre impuls amb les empreses existents, que s’amplien amb una companyia de xàrter i una altra de motos d’aigua. Es manté, d’altra banda, l’oferta de submarinisme, rem i pesca subaquàtica. Així mateix, s’ha atorgat una autorització a la Federació Catalana de Vela, a la platja de Pequín, per impulsar la pràctica esportiva.

Perquè el port, fins fa poc amb un cert halo d’impopularitat, sigui més atractiu al públic en general, entre els locals i la zona d’embarcacions s’han creat zones d’esbarjo, amb àrees de jocs infantils i per a la pràctica de l’esport. “S’ha transformat la part ciutadana, que ara crida a passar bones estones”, explicava Isidre Gavín, president del consorci durant la inauguració.

La renovació ha tingut un cost de 5,5 milions d’euros per “oferir una nova estètica atractiva”, apunta Margarita Díez. “Un revulsiu perquè es converteixi en un pol d’ atracció real”.

Fuente: lavanguardia.com

GESTORIA NÁUTICA TUBARCOALDIA.COM | EL TEU ASSESSOR NÀUTIC

La nostra llarga trajectòria amb més de vint anys d’experiència han fet que siguem experts en la resolució de tot tipus de problemes relacionats amb la nàutica d’esbarjo. La nostra recomanació a l’armador és que ens consulti abans de dur a terme una operació de compra-venda, evitant així situacions de difícil solució, o fins i tot en ocasions sense solució. Un assessorament no professional sol portar a situacions indesitjades. Consulti’ns i els oferirem consells experts.

CONTACTA AMB NOSALTRES